Încep lucrările la Piaţa Gării

Modernizarea Pieţei Gării, considerată de edili „cea mai amplă investiţie derulată în ultimii ani de societatea care administrează pieţele municipalităţii craiovene”, va începe pe 23 ianuarie, la aproape o lună după ce Primăria Craiova anunţa semnarea contractului de execuţie de către SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL cu firma care şi-a adjudecat licitaţia.
473.617,53 lei, fără TVA, este suma pe care o vor achita pieţele pentru lucrările de la Gară, acestea urmând a fi finalizate în şase luni. „Lucrările la Piaţa Gării vor începe săptămâna viitoare. Primăria a emis autorizaţia de construire, s-au parcurs toate etapele legale, iar proiectul poate demara. Sperăm ca execuţia să fie una de calitate şi în termen, pentru ca craiovenii să se poată bucura cât mai curând de această importantă piaţă a oraşului”, a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Proiect din 2014
Noua piaţă va fi una modernă şi practică, susţine şeful SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. „Proiectarea a fost făcută încă din anul 2014, iar acum am reuşit să găsim şi sursa de finanţare pentru acest proiect. În ultimele zile ale anului trecut, am semnat contractul cu firma de construcţii declarată câştigătoare în urma licitaţiei, iar săptămâna aceasta am semnat şi contractul de dirigenţie de şantier, astfel că lucrările pot începe. Piaţa Gării, cea actuală, va fi demolată în întregime, pe acelaşi amplasament urmând să fie ridicată o piaţă nouă. Va fi închisă perimetral complet, dar în sezoanele mai călduroase va exista posibilitatea de a deschide una dintre laturi, pe care vor fi amplasate uşi de tip rulou. Noua piaţă va fi modernă şi practică, va avea măsuţe noi, cu galantar pentru produse lactate, cu vestiare, cu spaţii destinate pentru flori”, a declarat Alin Mărăcine, administrator/ director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Comercianţii de la Gară, strămutaţi pe perioada lucrărilor
Pentru a permite constructorilor să înceapă lucrul, comercianţii din piaţă vor fi „evacuaţi”, parte din aceştia fiind transferaţi deja de srl-ul municipal în alte spaţii agroalimentare din oraş. „Unii dintre comercianţi au decis ca, pe perioada lucrărilor, să îşi desfăşoare activitatea în alte pieţe dintre cele pe care le administrăm pe raza municipiului. O altă parte dintre ei – şi e vorba de cei care au deja acorduri încheiate cu societatea noastră – vor continua să-şi comercializeze produsele în imediata vecinătate a pieţei, pe mese cu copertină ce vor fi amplasate pe strada Locomotivei. În zilele imediat următoare trebuie să fie mutate din incinta Pieţei Gării toate mesele de piatră pentru a fi predat amplasamentul constructorului, astfel încât acesta să se poată apuca de treabă chiar de săptămâna viitoare”, a mai spus Alin Mărăcine.

Sursa: http://www.indiscret.ro/2018/01/17/incep-lucrarile-la-piata-garii/

 

happy wheels