Cele mai gustoase roșii din țară promovate cu flyere. Legumicultorii din Desa au găsit o modalitate inedită de a-și face cunoscute produsele între cumpărătorii craioveni

Dacă unii dintre producătorii din Desa sunt nevoiți să-și arunce legumele la gunoi, cei mai inteligenți s-au reunit în grupuri sub forma unei cooperative și au găsit metode inedite de a se face cunoscuți pe piețele din Craiova.

Așa a apărut Cooperativa Agricolă Legumicolă Desa din care fac parte peste 50 de producători locali. Aceștia s-au instalat în Piața Orizont din Craiovița, unde au închiriat 13 mese pentru legumele lor proaspete și gustoase.

“Cooperativa noastră ajută producătorii locali din Desa să ajungă pe piață. Venim în fața craiovenilor cu tot felul de legume proaspete, din grădinile noatre. Găsiți pe mese dolvecei, cartofi noi, ceapă proaspătă, castreveți, ardei, nu mai vorbim de roșiile de Desa deja renumite în țară, care sunt primele în preferințele cumpărătorilor.”, a declarat Valentin Goge, presedinte cooperativa Desa.


Pentru ca lumea să știe locația în care se află și unde pot găsi gustoasele roșii, producătorii au scos flyere pe care le impart stradal cumpărătorilor. De asemenea, aceștia merg din bloc în bloc și pun flyere în cutiile poștale ale craiovenilor. Iar treaba merge ca pe roate, având în vedere că desi sunt de doar câteva zile pe piață, vânzările cresc în cu fiecare zi tot mai mult.

“De o viață mă ocup cu legumicultura. Iar faptul că avem posibilitatea să le aduc pe piață ne ajută foarte mult. Nu aruncăm nici măcar câteva roșii. Se vând foarte repede pentru că sunt foarte bune legumele noastre. Iar dacă rămâne ceva, a doua zi le punem la vânzare la un preț mai mic și tot nu rămânem cu ele.” , a adaugat Geanina Goge, producator local Desa.

Producătorii de la Desa sunt mulțumiți că administrația piețelor se apleacă din ce în ce mai mult spre promovarea produselor autohtone, facilitându-le intrarea cu marfă în Craiova, prin piețe special create în cartiere, pentru producători locali.

“Noi încercăm să sprijinim producătorii din Dolj. Avem produse foarte bune și este păcat ca craiovenii să nu poată beneficia de legume proaspete și gustoase cum sunt cele de la Desa. Piața de la Orizont este doar une dintre piețele în care vor intra producători locali. În fiecare cartier vor exista astfel de piețe.”, precizeaza Alin Maracine, director Piete si Targuri Craiova.

Cooperativa Agricolă Legumicolă de la Desa are planuri mari pe viitor. Producătorii vor să pună bazele unui proiect cu fonduri europene prin care să facă un depozit la Desa unde să își țină produsele în siguranță, fără teama că se vor strica dacă nu se vând repede.

Sursa: https://www.ziaruldecraiova.ro/cele-mai-gustoase-rosii-din-tara-promovate-cu-flyere-legumicultorii-din-desa-au-gasit-o-modalitate-inedita-de-si-face-cunoscute-produsele-intre-cumparatorii-craioveni

 

happy wheels