Anul 2015, cu schimbări de taxe la Piețe

SC Piețe și Târguri Craiova SRL intenționează să modifice anumite taxe practicate în piețele din Craiova, dar și în Târgul Municipal Zilnic de pe strada Caracal. Totodată, pentru a realiza venit, societatea introduce o nouă taxă pentru comercianții care doresc să le fie întocmită evidența contabilă și să le fie transmise declarațiile la ANAF. Proiectul va fi supus votului consilierilor locali la ședința ordinară de mâine.

Consilierii locali vor avea pe masă, la ultima ședință ordinară din acest an, un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea taxelor din spațiile administrate de SC Piețe și Târguri Craiova SRL. Acestea vor fi schimbate pe alocuri, cu un ușor avantaj pentru cei care doresc să vândă în Târgul Municipal Craiova, dar și în Piața din Valea Roșie.

Taxa pentru mesele și tonetele din Târg, de trei ori mai mică

Concret, conform proiectului de hotărâre, se propune diminuarea taxei din Târgul Municipal pentru amplasarea de mese și tonete pe bază de acord cu plată lunară de la 9 lei/mp/zi la 3 lei/mp/zi.
„Deși au existat mai multe cereri pentru acest tip de comerț, nu toate s-au concretizat, întrucât comercianții au apreciat că taxa de 9 lei/mp/zi este prea mare, pentru că această taxă a fost aplicată în vechiul târg pentru un metru pătrat în vederea comercializării legumelor și fructelor, însă în prezent se aplică unui comerț divers“, se arată în raportul Direcției Patrimoniu a Primăriei Craiova.
Tot pentru comercianții din târg se va introduce o nouă taxă pentru spațiile de sub halele din beton. Aceasta va fi diferențiată în funcție de suprafața închiriată, astfel: pentru suprafețe mai mici sau egale cu 100 mp, 30 lei/mp/lună, pentru cele mai mari de 100 mp, 15 lei/mp/lună, iar pentru cele mai mari sau egale cu 500 mp, 10 lei/mp/lună.

Citeste mai multe pe gds.ro

happy wheels