Primăria Craiova extinde Târgul Municipal

Târgul Municipal de pe strada „Dimitrie Gerota” (fosta bază a RAT Craiova) îşi măreşte perimetrul. SC Pieţe şi Târguri a primit, luna trecută, o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, pe care urmează să se extindă activitatea comecială care se desfăşoară acum în piaţa mixtă.

targ (1)Este a treia bucată de teren pe care municipalitatea o concesionează SC Pieţe ţi Târguri pentru funcţionarea Târgului Municipal. În decembrie 2015, când s-a reînfiinţat, cu votul consilierilor municipal, punctul de lucru pe strada „Dimitrie Gerota” (fosta bază a RAT Craiova) s-a pornit de la o suprafaţă de 7.823 de metri pătraţi pe care municipalitatea a concesionat-o administraţiei pieţelor, aceasa din urmă plătind redevenţă pe această suprafaţă, banii intrând la bugetul local

În februarie 2016, conducerea SC Pieţe şi Târguri şi-a propus să extindă activitatea comercială de acolo şi a venit cu o nouă solicitare, în CLM Craiova, pentru concesionarea unei alte suprafeţe în zonă. Consilierii muncipali au susţinut această iniţiativă şi au votat, la momentul respectiv, anexarea unei bucăţi de 6.713 metri pătraţi la Târg.

10.000 de metri pătraţi, concesionaţi către SC Pieţe

targ (3)În felul acesta, Târgul Municipal a ajuns să se extindă pe o suprafaţă totală de 14.536 de metri pătraţi. La începutul acestui an, administraţia pieţelor a venit, din nou, cu încă o solicitare pentru extinderea perimetrului. De această dată, este vorba de o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.  „După preluarea în concesiune către SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a suprafeţei totale de teren de 14.536 mp situată în strada Dimitrie Gerota nr. 7, se solicită, prin adresa menţionată mai sus, majorarea cu 9.670 mp în vederea dezvoltării activităţii în punctul de lucru respectiv”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Se doreşte să se extindă piaţa mixtă

targ (2)Pe acest teren, conducerea SC Pieţe şi Târguri spune că intenţionează să mărească piaţa mixtă, care a început să fie amenajată acolo din 2016.  „Întrucât actuala suprafaţă de teren nu este suficientă pentru dezvoltarea acestei pieţe mixte, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL vă supune atenţiei solicitarea de a analiza posibilitatea transmiterii în folosinţă a unui teren în suprafaţă de aproximativ 10.000 mp, identificat conform planului de situaţie anexat, în vederea dezvoltării pieţei mixte care a început să funcţioneze în anul 2016”, se arată în documentaţia pe care administraţia a pus-o la dispoziţia consilierilor.  Și de această dată, consilierii municipali au votat pentru extinderea şi mai mare a Târgului, urmând ca suprafaţa nouă de 10.000 de metri pătraţi să fie concesionată Pieţelor.

(Sursa: CUVÂNTUL LIBERTĂŢII)

happy wheels