Magazinul Autentic Românesc îşi continuă activitatea

COMUNICAT DE PRESĂ – 28.12.2022

Magazinul Autentic Românesc din Piaţa Chiriac îşi va continua activitatea şi în anul 2023, conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL fiind convinsă că acest concept, al comercializării produselor româneşti în general, şi a celor fabricate după reţete tradiţionale în special, este şi vă rămâne apreciat de locuitorii municipiului Craiova, care îşi fac cumpărăturile din această locație.

Discuţiile ce au avut loc pe această temă în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Craiova au fost interpretate în mod eronat și prezentate tendențios de anumiți jurnalişti. Menționăm că nu am luat niciodată în considerare varianta închiderii magazinului, continuăm să credem în calitatea produselor românești, sprijinim producătorii agricoli și încurajăm craiovenii, și nu numai, să consume produse autohtone, să aleagă gustul autentic românesc.

Referirile făcute în cadrul ședinței au fost axate în special pe prezența producătorilor în spațiile destinate acestora pentru activitatea de vânzare a legumelor și fructelor autohtone. Este bine cunoscut faptul că producătorii agricoli nu pot asigura flux continuu la anumite categorii de produse, ci doar sezonier. Acest apect, coroborat cu faptul că cetățenii își doresc o gamă variată de legume și fructe pe toată perioada anului, dar și diversificarea gamei cu anumite produse din import, ne-a determinat să luăm decizia de a permite și societăților comerciale de profil să poată închiria spații în vederea comercializării de legume și fructe în Piața Chiriac, începând cu anul 2023.

Producătorii agricoli vor fi in continuare sprijiniți, având prioritate la închirierea acestor spații.

Mai mult decât atât, magazinul va da curs propunerilor venite de la cetăţeni de a aduce spre comercializare şi alte produse româneşti. În acest sens, se face o permanentă evaluare a gamei de produse în vederea aprovizionării cu produse noi, mai apropiate de cerinţele cumpărătorilor. Totodată, la solicitarea cumpărătorilor, vor fi diversificate şi metodele de plată, urmând ca aici să fie acceptate, din prima parte a anului viitor, şi cardurile de tichete de masă, tichete-cadou, precum şi cele de tichete sociale.

SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL

happy wheels